Tips på hur bilägare kan spara in pengar

De flesta som är bilägare kan nog hålla med om att det kan vara riktigt kostsamt. Inte nog med att du förmodligen lagt ut mycket pengar på själva inköpet av bil, du ska dessutom sedan betala försäkring, vägskatt, underhåll och självklart bensin. Men med lite eftertanke går det att spara in pengar och göra det lite billigare att vara bilägare.

Tre tips på hur du som bilägare spara in pengar

  1. Använd ett kreditkort som ger bonus på bensin
  2. Underhåll bilen regelbundet
  3. Planera din körning och sänk dina utsläpp och utgifter

1.    Använd ett kreditkort som ger bonus på bensin

Många av oss har ett kreditkort och ett bra alternativ kan vara att välja ett bensinkort, eller tankkort som det också kallas för. Det är ett kreditkort som ges ut av en bensinkedja, antingen på egen hand eller i samarbete med en bank. När du sedan tankar på den bensinkedjan får du drivmedelsrabatt.

Du kan jämföra olika bensinkort via den här länken och kan alltså genom att välja ett tankkort som kreditkort få rabatterat drivmedel.

En artikel med tips till den som är bilägare, FS-optimerat, olika sätt man kan spara in pengar. Ett ska vara att ha ett bensinkort. Få med ord såsom ”bensinkort” och ”tankkort” nära länken. Tipset med bensinkort bör också ligga relativt högt uppe i artikeln så länken också hamnar högt

2.    Underhåll bilen regelbundet

Det kan kännas som onödiga pengar att underhålla och serva bilen regelbundet, och ännu onödigare att lämna in den på tvätt flera gånger om året. Men faktum är att i slutändan kan det faktiskt bli billigare att underhålla bilen regelbundet.

Genom att tvätta och vårda bilen kommer du troligtvis att hålla längre, och du minskar risken för att exempelvis utsättas för ett stort rostangrepp i karossen. Något som kan blir mycket dyrt att laga.

Detsamma gäller när det kommer till service av bilen. Ja, det kostar en del att lämna in den på årlig service, men då kan fel upptäckas i tid och lagas innan de blir ännu större och ännu kostsammare att laga. Dessutom håller en väl servad bil sitt värde längre, om du någon gång ska sälja din bil.

3.    Planera din körning och sänk dina utsläpp och utgifter

Att planera sin körning innebär egentligen två olika saker. Den ena är att när du väl är ute och kör, planerar du din körning så att den blir så bränslesnål som möjligt. Precis så som man lärde sig i körskolan. Det kommer göra nytta både för din plånbok och för miljön.

Men det innebär också att fundera på om du verkligen behöver ta bilen. Kanske kan du planera så att du kan utföra alla dina ärenden på ett och samma ställe, istället för att köra runt till flera olika platser. Kanske kan du till och med ta elcykeln istället för bilen?

Lämna en kommentar