Bästa tjänstebilen för 7,5 basbelopp

Basbeloppet är det i förväg fastställda belopp som används för att beräkna skattemässiga förmåner. För år 2020 är det 47 300 kronor. Syftet med att det förändras årligen är att det ska spegla inflationen och således vara jämförbart från år till år i reala termer.

Kostar bilen över 7,5 prisbasbelopp måste du betala ett lyxbilstillägg på förmånsvärdet om 20 procent. Vilken är då den bästa tjänstebilen för max 7.5 prisbasbelopp?

Volkswagen Passat 2.0 TDI GT Executive R Edition SCR 4Motion

Det finns en anledning till att denna Volkswagen är en av de mest populära tjänstebilarna idag. Dels är det mycket bil för pengarna med stora utrymmen och hög utrustningsnivå som standard, dels är den fyrhjulsdriven och klarar vinterförhållanden galant. Det är en fyrcylindrig dieselmotor med en bränsleförbrukning enligt tillverkaren på 5,1 liter per 100 kilometer. Exempel på utrustning som ingår i grundpriset på 7,5 basbelopp är läderklädsel, automatisk avståndsreglering, 18 tum lättmetallfälgar, nyckelfritt låssystem samt fullt digitala mätartavlor.

Det finns inte mycket som talar mot denna hjälte till tjänstebil. Det möjligtvis tänkbara skulle kunna vara att det inte direkt är en bil som sticker ut. Designen är funktionell men kan upplevas som lite tråkig, samtidigt som en stor del av resten av tjänstebilsfolket har samma modell.

Är du dock ute efter en trotjänare som du kan lita på i alla väglag och som erbjuder hög komfort redan som standard kan du sluta leta. Denna Passat gör jobbet enkelt.

Lämna en kommentar