Kommer elbilarna att bli framtidens bilar?

Elbilarna har den senaste tiden blivit mer och mer populära och fått stor potential. Det finns egentligen endast en nackdel med dessa, resten är fördelar. Bland listan med fördelar finner vi, förutom att de är vänliga mot vår kära miljö även egenskaper såsom; att de inte blir defekta och har färre reservdelar, att de är snygga, låter mindre än vanliga bilar, och är generellt billigare i drift. Det finns som sagt många fördelar med elbilar. Förutom fördelarna vi redan vet om så bör man överväga en elbil för framtiden. Framtidens elbilar kommer att bli bättre och bättre, på alla sätt och vis. Vi kommer att kunna köpa elbilar med bättre batteri, som har längre räckvidd, som är självkörande och inte minst som är lämpliga som tjänstebilar. 

 

Framtidens elbilar – med bättre batteri

Elbilarna blir bättre och bättre. Den enda nackdelen man har kunnat ta upp har varit kring batteriet, det håller inte så länge som man kan önska sig. Därför har många undvikit att köpa en elbil på grund av att längre sträckor blir komplicerade när bilen måste laddas efter ett par timmar. Detta kommer dock att lösas, de som tillverkar elbilar har just nu fokus på att skapa batterier som bilarna kan köra längre på och som håller längre. På så vis kommer förutom privatpersoner som äger elbilar, även fler företag att börja välja elbilar som tjänstebilar.

 

Elbilarna får längre räckvidd

Ju mer miljön hotas, desto fler inser att vi måste göra något. Idag är miljöpåverkan ett ämne som verkligen satts i rampljuset, mer än någonsin. Därmed når elbilen ut till fler och får samtidigt större räckvidd. De flesta affärerna, köpcentrana, bränsle stationerna men även andra ställen har möjlighet att ladda batteriet. Staten erbjuder till och med olika typer av förmåner såsom bidrag eller bonus för miljövänliga bilar. Läs mer om hur ma kan få bonus hos transportstyrelsen

 

Självkörande elbilar

Elbilarna är självklart enklare att programmera som självkörande. När det är elektronik bakom så är det även programmering bakom. Det kommer börja vara en självklarhet att bilarna är självkörande, inte minst elbilarna. Detta gör trafiken säkrare då olyckor enklare kan undvikas. Man har redan sett, exempelvis Googles självkörande elbilar på gatorna, som filmar och ser till att vi får uppdaterad information på nätet. Vi är alltså endast ett litet steg från att själva kunna äga en sådan och sitta som passagerare i den egna bilen.

 

Elbilar som tjänstebilar

Nu, när batteriet blir bättre och elbilarna kan köras längre, börjar allt fler företag att välja just elbilar som tjänstebilar. Förutom det klockrena valet erbjuder även skatteverket en rad förmåner för just miljöbilar, läs om alla förmånerna. Det finns dock ett helt hav av alternativ och ibland kan det vara svårt att bestämma sig. Därför finns vi på Tjänstebilen.nu! Vi guidar dig i rätt val kring eldrivna bilar som tjänstebil för att du ska välja det alternativ som bäst passar din verksamhet. Dessutom informerar vi om förmånsvärde, vilka bilar som är bra alternativ som tjänstebil, men som man använder privat. Du får all vägledning kring varför du ska välja en bil med lågt förmånsvärde som tjänstebil.

 

Kommer vi ha tillräckligt med el för framtidens elbilar?

En fråga som har blivit allt mer populär på senare tid är om vi i framtiden kommer att ha tillräckligt med elektricitet för att försörja alla de elbilar som kommer att finnas. Om alla Svenskar idag skulle byta till elbil skulle det innebära en enorm ökning i elanvändande, vilket skulle innebära stora påfrestningar på vårt elnät. Mer om detta kan du läsa om i denna video;

Lämna en kommentar