Tillsammans med leasingexperten Filip Samuelsson ger vi dig verktygen du behöver för att hitta rätt i leasingdjungeln. Innan du ger dig ut på leasingjakt skall du ställa följande frågor till dig själv:

 

prickBehovsanalys:

Vad är du i behov av för bil? Hur kommer din närmaste tid se ut? Kan din livssituationen komma att ändras under avtalstiden?

 

prickBudget:

Tänk efter en extra gång vilket behov du har. Hur många gånger kommer du använda den extra funktionen?

Sätt det i perspektiv till vad du får betala i månaden för tillvalet. Det är väldigt lätt att bli frestad och välja onödiga tillval när man bygger sin bil eftersom det endast kostar några hundralappar i månaden.

 

prickGranska marknaden:

Det traditionella sättet har varit att åka runt mellan de olika återförsäljarna, eller gå in på respektive hemsida. De senare åren så har det dock blivit populärare att använda sig av jämförelsesajter. Biloffert.se är en kostnadsfri oberoende jämförelsetjänst för företagsleasing, där kan du jämföra återförsäljarnas leasingavtal och se alla kostnader helt transparent. Samtidigt som du sparar tid så får du du en enkel och snabb överblick över utbudet som passar dig. 

 

prickFlexibelt avtal:

Kan du göra ändringar under avtalstiden? Vissa finansbolag har börjat erbjuda mer flexibla avtal som är mer anpassade för oförutsedda situationer. Kolla exempelvis med återförsäljaren om det är möjligt att köra 1000 mil mer per år.

 

prickOperationell och finansiell leasing:

Skillnaden mellan operationell och finansiell leasing är enkelt uttryckt att vid operationellleasing så tar återförsäljaren risken för bilens restvärde och vid finansiell är det köparen som står för den risken. Oftast är operationell leasing bekvämare för köparen då man inte behöver oroa sig för bilens andrahandsvärde, men det är oftast något dyrare.

 

prickFråga vänner:

Kan du fråga någon i din närhet? Leasingguider i all ära, men det finns över 270 000 förmånsbilar i Sverige, så troligen har någon i din närhet provat detta tidigare. Fråga vad de har för erfarenheter och om de kan ge dig några tips.

 

Filip Samuelsson sa upp sig och startade en jämförelsesajt för leasing.

Filip Samuelsson. Foto: PrivatHan arbetade som bilförsäljare i Stockholm i fem år. Under tiden växte idén fram om att skapa en digital plattform för att utbilda och hjälpa kunder att hitta rätt leasingbil.

Hej Filip, varför startar man en jämförelsetjänst för leasingbilar på nätet?

– Under min tid som bilförsäljare så märkte jag att nästan alla kunder hade samma typ av frågeställningar. Jag började då själv söka runt på internet i förhoppning över att hitta en samlingssida för leasing. När jag inte hittade något så började jag spåna på idén själv och slutprodukten blev Biloffert.se lanserades i mars 2017.

Vad är Biloffert.se och vilken kundnytta finns det att använda er tjänst?

– Vi vill göra det enklare för kunder att hitta rätt bil till rätt pris. Till det så erbjuder vi kostnadsfri rådgivning oavsett vart kunden är i sin köpprocess. På Biloffert har vi samlat finns matnyttig information och guider inför sitt val av leasingbil.

Nu har ni varit igång snart ett år, hur går det för er?

– Vi har hjälpt över 1200 kunder att hitta leasingbil och vi lanserar nya hjälpmedel löpande.