Idag är det nästan 50 000 kontorsanställda och 10 miljoner hotellgäster som är anslutna till Nollzon och väljer elbil i första hand för sina taxiresor.

När Nollzon startades fanns det knappt tio elbilstaxi i Stockholm men nu växer Nollzon över hela Sverige. Tillsammans med Taxi Stockholm, Taxi Kurir, Sverige Taxi, Taxi 020, Taxi Värmdö, Teslataxi och Bzzt som storsatsar på tysta och rena resor har den siffran tiodubblats på bara 1,5 år.

 

En tredjedel av Sveriges klimatutsläpp

 

En taxi kör ca 12 000 mil/år, vilket motsvarar 7-8 privatbilar.

Eftersom vägtrafiken svarar för nästan en tredjedel av hela Sveriges klimatutsläpp och en taxi kör cirka 12 000 mil per år, vilket motsvarar 7-8 privatbilar, anser grundarna av Nollzon Vattenfall, IBM, ABB, Gröna Bilister och Sustainable Innovation, att taxi är en viktig startpunkt för övergången till fossilfria alternativ.

Genom att ansluta er till Nollzon, vare sig ni är ett företag, offentlig verksamhet, hotell, konferens, restaurang eller något annat, så prioriteras elbil vid alla taxiresor. Taxibolagen vill då möta den växande efterfrågan och fler elbilar köps in, du får oftare en elbilstaxi - en tyst och ren stad skapas. Det är gratis och tar bara 20 sekunder att ansluta sig.

Klicka här för att läsa mer!