Detata medför ofta att vi behöver ordna alternativa transportlösningar den dagen eller dagarna bilen behöver stå på verkstad. Kort sagt innebär ofta en tänd servicelampa i bilen en lite omständligare vardag.

Äntligen finns dock ett alternativ som skräddarsytt för oss som behöver bilen dagtid – service av bilen nattetid! Mechanum med verkstäder ibland annat Partille och Malmö har sedan cirka 1 ½ år kört med detta koncept och de rapporterar att det är väldigt populärt, i synnerhet bland dem som kör bil i jobbet. I Partille servas i regel 3-4 bilar per natt och i Malmö ca 5-6 bilar per natt. Utöver att de servar bilen medan du inte behöver den får du dessutom lånebil att ta dig till din bostad med och sedan tillbaka till verkstaden följande morgon.

En mycket välkommen nyhet

Tjänsten är en anpassning till marknadens behov och Mikael Rasmusson rapporterar att det inte var några problem att hitta personal som var villiga att arbeta nattetid då många anställda frivilligt anmälde sig. Efterfrågan på tjänsten har varit så stor att de till och med behövt anställa fler till nattskiftet.

Då MotorApa givetvis kör bil i jobbet är detta en mycket välkommen nyhet vi hoppas kunna testa vid tillfälle, allra helst i någon av våra hemstäder förstås.

MotorApa